disneyland shanghai

Chinese Muur en Disneyland dicht door corona-virus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het corona-virus heeft grote impact op het leven in China. Acht grote steden zijn helemaal 'op slot'. En daar blijft het niet bij. Morgen gaat namelijk de Chinese Muur dicht voor publiek. En ook de dierentuin van Peking en Disneyland Shanghai worden gesloten.

Wat is er aan de hand? In de Chinese miljoenenstad Wuhan kregen tientallen mensen afgelopen weken ernstige longontsteking en ademhalingsproblemen. De oorzaak? Het corona-virus. Inmiddels liggen in China honderden mensen met dit virus in het ziekenhuis. Meer dan 800 mensen hebben het nu. In de stad Wuhan, waar het virus uitbrak, wordt nu een tijdelijk ziekenhuis neer gezet met duizend bedden. Dat moet 3 februari opengaan. Ook in Thailand, Japan, Zuid-Korea, de Filipijnen en de VS is het virus bij mensen gevonden. Zij waren daarvoor in Wuhan geweest.

Chinees Nieuwjaar

Wie het virus heeft kan koorts krijgen, moe worden en moeite krijgen met ademhalen. Inmiddels zijn al 25 mensen aan het virus overleden. Dat waren vooral oudere, verzwakte mensen. Maar er zijn ook mensen opgeknapt nadat ze het virus gehad hadden. Omdat het morgen (25 januari) Chinees Nieuwjaar is, zijn de Chinese leiders bang dat besmettelijke het virus zich nog meer gaat verspreiden. Op die dag reizen namelijk miljoenen mensen door het land om hun familie te bezoeken.

McDonald's

In de acht steden zijn openbare gebouwen gesloten en er rijdt (bijna) geen openbaar vervoer. Een Happy Meal halen is ook een stuk lastiger geworden, McDonald's sluit zijn deuren in vijf grote steden. De kans dat het virus ook in Nederland opduikt is trouwens erg klein, zeggen experts. En als het wél gebeurt, weten ziekenhuizen precies wat ze moeten doen!

Anderen lazen ook: 3 vragen over corona-virus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij het is leuk deze site 5555555 sterren!!!!

In Den Haag was het vuurwerk te erg ik kon bijna niet ademen door de rook.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.