Foto: AFP

Chinese stad test alle 9 miljoen inwoners

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In een ziekenhuis in de Chinese stad Qingdao zijn twaalf mensen besmet met het corona-virus. De stad neemt daarom grote maatregelen. Alle negen miljoen inwoners van de stad worden nu getest! 

In vijf dagen tijd wil de overheid alle inwoners getest hebben. Een gigantische klus. Daarom zijn er snel extra teststraten geopend. Tot heel laat 's nachts stonden daar mensen in de rij om zich te laten testen.

Binnen blijven

De Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis in Qingdao is inmiddels gesloten. Ook moeten alle bewoners van de gebouwen waar de besmette personen wonen, twee weken binnen blijven. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er in totaal zijn besmet in de stad.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: EPA

Veel toeristen

De stad Qingdao is erg populair bij toeristen. In de afgelopen twee weken hebben bijna 4,5 miljoen mensen de stad bezocht. Op veel plekken in China wordt het voor die mensen ook verplicht om zich te laten testen.

Testen, testen, testen

In China werd er al eerder zo massaal getest. In de stad Wuhan bijvoorbeeld, waar het virus uitbrak, kregen in mei alle 11 miljoen inwoners een test. Ook in de hoofdstad Peking gebeurde dat al eerder.

Anderen lazen ook: 'Je krijgt geen corona van je huisdier'. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook