Twitter: @texaspost

Chinese stad wil af van mannen met blote buiken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Poeh effe mijn T-shirt uit! Met dit warme weer lopen veel mannen het liefste in hun blote buik. Zo ook in de Chinese stad Jinan, daar rollen mannen hun shirts op tot boven hun buik. Maar dat mag niet meer.

Het oprollen van het T-shirt wordt in China de Beijing bikini genoemd, vernoemd naar de hoofdstad Beijing. Omdat het in de Chinese steden in de zomer soms wel meer dan 40 graden kan worden, zoeken veel mannen verkoeling door hun shirt op te rollen. De Beijing bikini is daardoor razend populair. Maar volgens de Chinese gemeente Jinan is dit ‘onbeschaafd’ en moeten de mannen hiermee stoppen. Ook inwoners van de stad klaagden over de blote buiken. 

Boete

Het is nog niet duidelijk welke straf mannen met een Beijing bikini in Jinan gaan krijgen. Maar vanaf deze zomer zullen ze in ieder geval streng op hun vingers worden getikt. Dat gebeurde eerder al in de Chinese stad Peking, hier kreeg een man een boete omdat hij zonder shirt in een supermarkt rondliep.

Op Twitter staan veel foto's van mannen in de Beijing bikini:

Anderen lazen ook: China rekent af met wc-papierdieven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ieuw! Als dit een stelling was en de stelling was.Het is raar als je in je blote buik loopt over straat. Dan was ik het eens!

Dit is cool

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.