Tony's Chocolonely fabriek

Chocoladefabriek krijgt achtbaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Een achtbaan in een chocoladefabriek? Bestaat dat? Ja hoor, in Nederland zelfs! Tenminste, over drie jaar. Dan is de nieuwe Tony’s Chocolonely-fabriek mét achtbaan helemaal af.

De chocoladefabriek wordt gebouwd in Zaandam. Om fans van de chocoladerepen alvast een voorproefje te geven van hoe de fabriek eruit komt te zien, liet Tony’s Chocolonely de eerste ontwerpen zien. Daarin is ook een achtbaan te zien die door de twee fabrieken raast.

Tony’s Chocolonely maakt namelijk gebruik van twee oude gebouwen. In het ene gebouw worden over drie jaar chocoladerepen gemaakt en in het andere gebouw vloeibare chocola. Tussen die twee gebouwen komt een gloednieuwe, knalrode bezoekersruimte. Daar kun je alles leren over hoe een chocoladereep wordt gemaakt en dus ook een ritje maken in een achtbaan.

Eigen reep

De Tony’s Chocolonely-fabriek heeft nog meer voor ons in petto. Als de fabriek af is, kun je er namelijk je eigen Tony’s Chocolonely-reep maken. Ook gaat het chocoladebedrijf cacaobomen planten. Van de cacao van die bomen wordt chocolade gemaakt.

Anderen lazen ook: Dronevlucht boven de Efteling.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het wel vet dat je met een achtbaan door de fabriek kan. Ik denk dat de mensen die daar werken het ook wel leuk vinden. Blij

Leuk daar zou ik een ritje in willen maken en chocola willen maken.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps