Christiaan Blom

Christiaan wint muziekprijs: 'Blokfluiten is mijn passie'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Geen piano, gitaar of viool. Christiaan (10) uit Hendrik Ido Ambacht speelt blokfluit. En hoe! Afgelopen weekend won-ie het Koninklijke Concertgebouw Concours.

'Het was superleuk', blikt Christiaan terug op de muziekwedstrijd. 'Er waren acht finalisten en ik moest beginnen. Vlak voor het optreden werd ik wel een beetje nerveus, maar gelukkig ging het heel goed', zegt hij. Ook de juryleden waren enthousiast, want zij kozen de blokfluitspeler als winnaar. 'Ik had het niet echt verwacht, want de rest was zo goed. Ik ben heel blij. En ik heb duizend euro gewonnen!'

Leuk en goedkoop

Christiaan begon in groep 3 met blokfluitles. 'Dat ging via school, volgens de juf kon ik wel wat extra uitdaging gebruiken. Ik vond het meteen al heel leuk om te doen. Het is echt mijn passie! Ik word er rustig van en de klank is heel mooi', vertelt hij. 'Ik vind eigenlijk dat veel meer kinderen het zouden moeten spelen. Het is niet alleen leuk, maar een blokfluit is ook helemaal niet zo duur.'

Christiaan Blom

Wat Christiaan met het gewonnen geld gaat doen? En wat zijn toekomstplannen zijn? Dat lees je in de krant (verschijningsdatum 20 juni 2019).

Anderen lazen ook: Benjamin (14): 'Klassieke muziek is cool' of Slimme gorilla speelt gitaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook