Prikken

In cijfers: een jaar lang coronaprikken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Precies een jaar geleden werd in Nederland de eerste coronaprik gezet. En we zijn nog steeds niet van de vaccinaties af. Hoe staan we ervoor?

1 jaar

Precies een jaar geleden kreeg een 39-jarige verpleegster de allereerste corona prik van Nederland.

29.3 miljoen prikken

Zoveel prikken zijn er dit jaar in totaal in ons land gezet.

337 dagen

Als je elke prik rustig en hardop zou tellen, ben je 337 dagen bezig. Zonder tijd en om te eten en slapen. Dat is langer dan 11 maanden non-stop tellen!

Coronavaccins RIVM

In de afbeelding hierboven van het RIVM zie je hoeveel prikken zijn gezet in een jaar tijd. De grafiek heeft verschillende kleuren. Die staan voor de verschillende bedrijven die de vaccins maken. Blauw is BioNTech/Pfizer, geel is Moderna, groen is AstraZenica en rood is Janssen. 

17,5 miljoen 
Zoveel mensen wonen er in Nederland. Gemiddeld hebben alle Nederlanders van 18 jaar en ouder tot nu toe 1.66 prik gekregen. Stel je voor dat er 100 mensen in Nederland wonen die ouder zijn dan 18 jaar, dan hebben omgerekend:
... 90 mensen in elk geval één prik heeft gehad 
... 85 mensen twee prikken gehad 
... 32 mensen twee prikken én een boosterprik gehad

3
Zoveel vaccinatierondes denkt het kabinet sowieso nog nodig te hebben om corona volledig te stoppen. We zijn dus nog lang niet uitgeprikt.

Anderen lazen ook: Drie vragen over de omikron-variant

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook