Foto: ANP

Cirkels in park helpen om afstand te houden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Lekker hè, die vrije dagen. Met ook nog mooi weer. Veel mensen gingen gisteren naar buiten en daardoor werd het op sommige plekken veel te druk. In een park in Rotterdam hebben ze daar iets op bedacht: cirkels op de grond.

Het was gisteren overvol op veel plekken. Door het mooie weer stonden er files naar het strand en zaten parken overvol. Het werd op sommige plekken zelfs zo druk dat de politie moest ingrijpen. Bijvoorbeeld in het Somerpark in Amsterdam, daar besloot de politie iedereen weg te sturen. Ook bij stranden werden mensen weer naar huis gestuurd.

Cirkels in het park

Als het te druk wordt in een park of op het strand, is het moeilijk om genoeg afstand van elkaar te houden. In parken in Rotterdam hebben ze daar iets op bedacht. Op het gras zijn grote witte cirkels gemaakt. Iedereen kan in een eigen cirkel zitten en houdt dan genoeg afstand van anderen. Het idee voor de cirkels komt uit New York. Daar werden eerder deze week de vormen ook op het gras gemaakt.

Foto: AFPWitte cirkels in een park in New York

Strengere regels?

In het park in Rotterdam werd er genoeg afstand gehouden. Maar op andere plekken ging dat niet altijd goed. Verschillende gemeenten lieten weten dat dat echt anders moet. Anders zijn er misschien weer strengere regels nodig.

Anderen lazen ook: Anderhalve meter en buitenspelen: hoe zit dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Juichen Juichen supergoed bedacht Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.