Coco Golden Globe

Coco krijgt belangrijke filmprijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Coco heeft dit weekend een Golden Globe gewonnen voor de beste animatiefilm. De Globes zijn belangrijke Amerikaanse filmprijzen.

De film gaat over Miguel, een Mexicaanse jongen die fantastisch gitaar kan spelen. Hij droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Miguel belandt per ongeluk in de dodenwereld. Daar maakt hij allerlei avonturen mee.

Mexico

Het duurde zes jaar om Coco te maken. De Amerikaanse filmmakers wilden alles in de film zo Mexicaans mogelijk maken. Daarom reisden ze naar het land in Midden-Amerika om inspiratie op te doen. Hun tijd en moeite is niet voor niets geweest, want in Mexico is Coco de grootste filmhit aller tijden. De bouwers van traditionele Mexicaanse gitaren maken overuren. Iedereen wil gitaar leren spelen als Miguel.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Recensie Coco: een vrolijke film over de dood.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Serieus, IEDEREEN wil gitaar leren spelen als die 'Miguel'? ECHT NIET!!! IKKE LEKKER NIET!!!!!!! HAAHAAHAA! (-;)

ik vind coco maar een saaie film

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.