Storm

Code oranje voorbij, maar harde wind nog niet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Durfde jij gisteren naar buiten om in de wind te rennen? Storm Ciara raasde zondag over Nederland. De wind is nog niet gaan liggen. Ook vandaag kan het nog flink hard waaien. 

Gisteren gold voor heel Nederland code oranje. Dat betekent: een grote kans op harde windstoten van meer dan honderd kilometer per uur. Je moet dan extra voorzichtig zijn.

Brandweer

Storm Ciara heeft in heel Europa voor overlast gezorgd. In Nederland was ze de zwaarste storm in twee jaar. De brandweer moest zo'n 2.250 keer uitrukken na meldingen over omgevallen bomen, weggewaaide daken en wateroverlast door de harde regen. 

Dieren

Sommige dierentuinen hielden bepaalde diersoorten binnen en gingen eerder dicht voor bezoekers. De Efteling was wel open, maar de Python bleef gesloten. Ook op Schiphol veroorzaakte de harde orkaanwind veel overlast.  Tientallen vliegtuigen konden niet vertrekken. Ook vanochtend werden nog vluchten geannuleerd.

Het NK Tegenwindfietsen op de Oosterscheldekering ging wel van start, maar werd uiteindelijk stilgelegd. Door de harde wind was het voor vrachtwagens te gevaarlijk om de fietsen van de deelnemers te vervoeren.

tegenwindfietsen

Geel

Vandaag werd code oranje naar beneden bijgesteld naar code geel. Dat betekent dat het minder hard waait, maar ook dat je in het verkeer nog steeds voorzichtig moet zijn. Volgens het KNMI kunnen in Groningen, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland tot dinsdagochtend nog zware windstoten voorkomen.

Anderen lazen ook: Storm Ciara komt eraan, hoe zit het met die naam?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook