foto Mark Fitzpatrick

Comedy Wildlife Photo Award: Gieren om wilde dieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

De foto’s van de Comedy Wildlife Photo Award 2020 laten je proesten van het lachen. Het ene dier staat er nog komischer op dan het andere. De winnaars van dit jaar zijn bekend. 

Vijf jaar geleden startte de Britse natuurfotografen Paul Joynson-Hicks and Tom Sullam de Comedy Wildlife Awards. Niet alleen om te laten zien wat voor prachtige foto’s er van wilde dieren worden gemaakt. Maar vooral om mensen te laten lachen. En juist met die lach hopen de twee dat mensen zich realiseren hoe belangrijk het is dat we goed voor deze dieren en de natuur waarin ze leven, zorgen. Dit jaar werden er meer foto’s ingezonden dan ooit. De foto hierboven van de schildpad die zijn middelvinger lijkt op te steken, is de algemene winnaar. 

Krànitz RolandDe publieksprijs is voor deze kleine zanger die uit volle borst O solé mio lijkt te zingen. 

foto Charlie DavidsonGáááááp, goedemorgen! Even goed de benen strekken en dan… tijd voor het ontbijt. Wat gaat het worden voor deze wasbeer? Fruit, noten een sappige insect? Als hij zijn buik maar niet te rond eet, want dan pas-ie niet meer in z’n hol. Deze foto won in de categorie grappige landdieren. 

foto Tim Hearn... zeven, acht, negen, tien! Wie niet weg is, is gezien. Ik kom! Het lijkt wel of deze vlieg verstoppertje aan het spelen is. Waar zouden z’n vliegende vrienden zich schuil houden? Zijn die misschien de prijs in de categorie grappigste dieren in de lucht ophalen?

Tentoonstelling 

In totaal zijn er zes winnaars gekozen en kregen er nog tien een speciale vermelding. Al die foto's en nog veel andere inzendingen zijn vanaf nu t/m 9 mei 2021 te zien in Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Een uitje waar je zeker met buikpijn van het lachen van terugkeert. 

Anderen lazen ook: Koeien vinden het leuk als je zachtjes tegen ze praat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

WHODI IS MOOIE MIDDEL FINGER WHHHOODDIDIIii

... zeven, acht, negen, tien! Wie niet weg is, is gezien. Ik kom! Het lijkt wel of deze vlieg verstoppertje aan het spelen is. Waar zouden z’n vliegende vrienden zich schuil houden? Zijn die misschien de prijs in de categorie grappigste dieren in de lucht ophalen?

echt cool! deze foto's zijn zo grappig :3

hahaha die laatste verstoppertje aan het spelen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.