Cora over buitenaards leven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Waaahhhh! Sterrenkundigen zijn dolenthousiast. Ze hebben met een telescoop een bijzondere ster gezien, bleek vorige week. Hij staat op een waanzinnige afstand van veertien biljard kilometer. De ster straalt een geheimzinnig licht uit dat nog niet eerder is gezien. En er cirkelen ‘objecten’ omheen. Vage dingen die ook nog nooit eerder zijn gezien. Wat dat zijn? Dat weten ze nog niet. Maar één van de onderzoekers zegt het zo: ‘Deze structuur ziet eruit als iets wat een buitenaardse beschaving zou kunnen bouwen.’

cora stelling aliens

Groot gevoelig oor
Aha. Vandaar dat de wetenschappers zo wild zijn. Ze zijn tenslotte al jaren bezig om steeds sterkere telescopen te maken waar ze diep mee het heelal in kunnen koekeloeren. Op zoek naar bewijs voor buitenaards leven. Door deze mysterieuze ster lijkt zo’n bewijs iets dichterbij gekomen. Maar om echt zeker te weten of er aliens in het spel zijn, is er meer onderzoek nodig. En dat kost veel geld. De Chinezen gaan nu zelfs de grootste radiotelescoop ter wereld maken. De schotel daarvan, een soort heel gevoelig oor dat signalen uit de ruimte kan opvangen, wordt wel dertig voetbalvelden groot!

En de aarde dan?
Ook ik ben best benieuwd of er buitenaards leven bestaat. Maar ondertussen vind ik het belachelijk dat er miljarden euro’s worden uitgegeven aan iets dat er misschien niet eens is, terwijl er hier op aarde nog zoveel ellende is. Kunnen we er niet beter eerst voor zorgen dat we hier alles een beetje op orde hebben?

Stelling: Zonde om geld te stoppen in het zoeken naar aliens


Noor (10): eens
‘Zoveel geld naar iets buitenaards dat misschien bestaat? Dat vind ik geen goed idee. Dat geld kan veel beter worden besteed aan dingen waar heel dringend een oplossing voor nodig is. Aan het ontwikkelen van goede medicijnen zodat er minder ziektes zijn bijvoorbeeld. Of het kan naar goede doelen.’

 

Matthijs (13): oneens
‘Ik vind het wel goed dat ze er zoveel moeite voor doen om er achter te komen of er buitenaards leven is. Zeker als er intelligent leven ontdekt wordt dan is dat een megagrote stap in de wetenschap. Dat is toch mooi!’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

We moeten eerst voor onze eigen planet zorgen, want als we er 20 jaar later achterkomen dat die aliens niet bestaan. Ijn we al miloenen euros kwijt. Ik vind het gewoon onzin.

#kidsweek

Waarom zou je het doen? Vraagtzichaf

geef geen geld uit aan iets waar je nog niet van weet of het bestaat Duimomhoog

ja waarom zou je het doen?? Duimomhoog
eerst medicijnen naar oorloggebieden en dan pas naar de mensen die buitenaards leven willen ondekken!!!! Vraagtzichaf

Geld voor de aarde is belangrijker op t moment. Belachelijk om geld in dingen te stoppen dat (misschien) niet bestaat!!! Stel er breekt een ziekte uit dan hebben we er misschien te weinig geld voor dus ik zeg: Nog niet!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps