Cora met wekker
Stelling

Cora over de zomertijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Dit weekend gaat-ie weer in. De zomertijd. En over dat onderwerp zijn er elk jaar weer verhitte discussies. Daar kun je de klok op gelijk zetten (gna gna).

Iedere keer roepen de voorstanders: zomertijd is fijn want dan blijft het ’s avonds langer licht en dan kun je eindeloos buiten spelen als het mooi weer is. En bovendien hoeven de lampen niet aan en dat bespaart energie! En de tegenstanders roepen terug: de wintertijd is de echte tijd en die kunnen we beter altijd aanhouden zodat we een zo natuurlijk mogelijk ritme hebben!

Onzin
Ook nu is het weer zover. Donderdag 23 maart gaat er een groep Nederlanders naar Brussel om een petitie aan te bieden. Deze Actiegroep Stop de Zomertijd zegt dat het onzin is om de klok te verzetten en ze hebben zevenduizend handtekeningen verzameld van mensen die dat ook vinden. Ze hopen dat ze de Europese Unie kunnen overhalen de zomertijd helemaal af te schaffen.

Eindeloos gekissebis
Als ik dat eerder had geweten, had ik ook mijn handtekening gezet want ik ben het met ze eens. Nergens voor nodig dat geklungel met die klok en het twee keer per jaar draaien aan de wijzers. Vooruit. Achteruit. Achteruit. Vooruit. Maar vooral: hou op met het telkens terugkerend gediscussieer. Neem een beslissing. Wél een zomertijd. Of níet een zomertijd. Hak definitief de knoop door. En leef daar dan vrolijk mee verder zonder er nog over te zeuren. Ik weet wel wat ik ga doen dit weekend. Lekker uitrusten van al dat eindeloze gekissebis over die zotte zomertijd. Heerlijk in mijn bedje. Wááaat? Heb ik daar een uur minder voor?! Vanwege de zomertijd? Grrrrrrr!

Stelling: Weg met het gezeur over de zomertijd!

JolijnJolijn (10): eens
‘De zomertijd mag van mij blijven! Die heeft veel voordelen. Vooral dat ik dan als het lekker weer is na het eten nog een tijd kan buiten spelen met m’n vriendinnen. En in de winter een uurtje langer slapen is juist dan heerlijk. Maar dat gediscussieer erover heeft geen zin. Daar kunnen ze beter mee ophouden.’

 CasperCasper (11): oneens
‘Ik ben pro-zomertijd. De zomertijd is een goed idee. Dan kunnen we lang buiten blijven ’s avonds. Dat is gezond dus wat kan daar nou tegen zijn? Maar ik vind ook dat mensen die er tegen zijn dat best mogen zeggen. Protesteren op straat tegen de zomertijd, dat vind ik te ver gaan. Maar wie er een eigen mening over heeft mag dat gerust laten weten.’

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind de zomertijd leuk want je kunt langer buiten zitten in de avond.

Eens en oneens omdat: eens:
Ik merk er niks van
Oneens omdat: het langer licht blijvt

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.