Fantje op reis
Stelling

Cora over fantaserende ouders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Stel je voor: je lievelingsknuffel is kwijt. Weg. Foetsie. Verdwenen. Vreselijk. De vierjarige Colin die zijn olifantenknuffel Fezzik nergens meer kon vinden, huilde tranen met tuiten. Zijn ouders vonden het zo erg voor hem dat ze een list verzonnen...

‘Fezzik is op een heel lange reis gegaan. Op wereldreis.’ Dat zeiden de ouders tegen hun verdrietige zoon. Om het te ‘bewijzen’ lieten ze hem foto’s zien. Van zijn geliefde olifant op safari, tussen soortgenoten in Afrika. Fantje, bibberend tussen de pinguïns op een ijskoud Antarctica. En zelfs helemaal op de maan.

Oproepje
Zo zijn er nog veel meer foto’s van de reizende olifant. Hoe de ouders dat voor elkaar kregen? Ze hebben een foto van de knuffel op Reddit gezet. Op deze site kun je van alles met elkaar delen. Ze zetten er een oproepje bij of mensen de knuffel met de computer in een foto van een vakantieplek wilden plakken.

De foto’s stromen nog steeds binnen. En de jongen? Die vindt zijn reizende olifant fantastisch en is niet meer verdrietig, zeggen z’n ouders.

Gewoon kwijt
Ik vind ’t leuk bedacht van de ouders. En ook schattig dat zoveel mensen willen helpen. Maar ondertussen vraag ik me af: waarom zeggen ze niet gewoon hoe het zit? ‘Lieve schat, je knuffel is kwijt. En we snappen het als je daar heel verdrietig over bent.’ Omgaan met verlies moet je leren en daar kun je maar beter jong mee beginnen.

Wil je de olifantfoto’s zien? Dat kan op hier.

Stelling: Ouders moeten gewoon zeggen hoe het zit

SanderijnSanderijn (12): eens
‘Ik vind dat die ouders hem niet voor de gek moeten houden en gewoon moeten zeggen dat de knuffel kwijt is. En dat ze het heel erg voor ’m vinden. Nu denkt die jongen misschien dat z’n olifant nog terugkomt en dat is natuurlijk niet zo. Daar komt-ie uiteindelijk toch wel achter.’

Wessel (12): eensWessel
‘Ik vind het heel zielig voor die jongen. Want eigenlijk liegen z’n ouders tegen hem. Hij wordt voor de gek gehouden door zijn eigen ouders. Dat is toch heel sneu voor hem?'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Lllllllmmz*vraagtzichaf*a

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps