Foto Rolf Rosing, bewerking Caroline Koster

Cora over Formule 1 voor vrouwen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Het mag gewoon: een Maxime Verstappen die haar Formule 1-rondjes rijdt tussen mannen als Hamilton en Vettel. Alleen gebeurt het nooit. Volgens kenners komt dat niet omdat er te weinig goede racevrouwen zijn, maar vooral door geldgebrek. Je hebt namelijk veel geld nodig om je in te schrijven voor de Formule 1. En vrouwelijke coureurs lukt het tot nu toe niet om daar grote sponsors voor te vinden. Daarom komt er nu een F1-raceklasse speciaal voor vrouwen. Komend voorjaar moet-ie van start gaan.

Slecht plan
De Amerikaanse coureur Pippa Mann vindt het een slecht plan. ‘Racen is één van de weinige sporten waarin we als gelijken tegen elkaar kunnen strijden’, zegt zij. En de Duitse Formule 3-racer Sophia Flörsch (17) zegt: ‘Ik wil strijden tegen de besten in mijn sport, man of vrouw.’ Ik ben het met Pippa en Sophia eens. Die sponsors zouden gewoon meer racevrouwen moeten steunen. ‘De jongens tegen de meiden!’, riep ik vroeger altijd bij het slootjespringen en rondjes fietsen. En reken maar dat er regelmatig meisjes op pole position eindigden.

Stelling: Wat een onzin om een speciale Formule 1 voor vrouwen op te richten!

SterreSterre (11): eens
‘Echt heel raar dat er geen sponsors te vinden zijn voor vrouwen! Ze zouden natuurlijk gewoon met de mannen mee moeten doen. Maar als dat niet kan, kunnen ze misschien wel de winnaar van de vrouwen tegen de winnaar van de mannen laten racen.’

MarijnMarijn (10): oneens
‘Ik vind het wel goed dat ze nu die speciale vrouwenklasse oprichten. Maar alleen als tijdelijke oplossing. Uiteindelijk moeten de vrouwen natuurlijk bij de mannen racen. Mij zou het niet uit maken tegen wie ik race. Man of vrouw. Als ze maar goed zijn.’

Laat hieronder weten of jij het eens bent met deze stelling of niet. 

Anderen lazen ook: Lisette over samen slapen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben het er ook zeker mee eens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik vind het leuk als je ook vrouwen inde formule 1 hebt en dat de mannen ook in de formule 1 racen en ik hoop dat ze tegen elkaar kunnen racen . Ik ben het eens met de stelling.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps