Foto Rolf Rosing, bewerking Caroline Koster

Cora over gevaarlijke foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

De allermooiste én gaafste én vetste én spannendste foto van de hele wereld. Sommige mensen gaan behoorlijk ver in de jacht op de meeste likes. Ze balanceren op de rand van een afgrond, proberen zo dicht mogelijk bij een wild dier te komen of schuiven steeds dichter naar die woeste waterval toe. Elk jaar overlijden er tientallen mensen terwijl ze het perfecte plaatje proberen te maken. Niet zo gek dus dat er boze reacties kwamen op een foto die dit weekend in het nieuws was. Je ziet een vrouw aan de buitenkant van een hooggelegen zwembad op het eiland Bali bungelen. Een man in het zwembad houdt haar vast en ze geven elkaar een kus. Onder de vrouw gaapt een diepe afgrond. Tenminste, zo lijkt het. De twee postten de foto op hun Instagram en de reacties waren niet mis.  
 
Mooi maar dom
Veel mensen vonden het een superdomme actie van de Amerikaanse Kelly en Kody. ‘Mooie foto, maar niet het risico waard’, schreef iemand. Het stel dat leeft van hun reisfoto’s, schrok ervan en besloot te onthullen hoe het echt zat. Onder dit zwembad zat nóg een zwembad en daar zou Kelly in gevallen zijn als het eventueel fout ging. Dit plaatje is dus niet het hele plaatje. En daardoor lijkt het veel gevaarlijker dan het was. Nu ik dat weet, vind ik het echt een topfoto. Maar ik vind ook dat ze het hele verhaal er beter meteen bij hadden kunnen vertellen. Is de kans meteen ook veel kleiner dat iemand anders zoiets probeert na te doen en dan wél teveel risico neemt.
 

Stelling: Net doen alsof je een gevaarlijke foto maakt is stom.

JobJob (9): Eens
‘Dat is een moeilijke. Effe denken. Ja: ik vind het niet goed dat ze zo’n gevaarlijk uitziende foto op internet zetten. En dat ze er dan niet bijschrijven hoe het precies zit. Daar schrikken mensen van. En kinderen kunnen het bijvoorbeeld gaan nadoen en dan kunnen er doden vallen.’


LiesLies (9): Oneens
‘Ik snap wel dat mensen zulke foto’s maken. Iedereen vindt het leuk om te doen en om ernaar te kijken. Een coole foto van iemand anders kan je op een idee brengen om ook een leuke te maken. En van mij mag die dan best gewaagd zijn.’

Anderen lazen ook: Jacqueline over gamen in de bieb.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij Duimomhoog Ik ben het er mee eens! Het is stom, want bij sommige mensen is het echt gebeurd en dan maken mensen voor de grap zo’n foto

Oneens, ik vind dat je best een keertje Poepert ofzo mag zeggen en dat je best nepfoto's mag maken ook bij beesten Blij Blij

Ik vindt dat je best foto's mag maken als het eigenlijk niet echt is, het is mooi en cool! Ik vindt dan wel dat je erbij moet zeggen dat het niet helemaal echt is!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps