Foto Marco Buddingh, bewerking Caroline Koster

Cora over luxe kamperen op de Noordpool

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Reisbureau Luxury Action wil volgend jaar april tijdelijk een hotel op de Noordpool neerzetten. Het Noordpool Iglohotel. Tien ingerichte koepeltenten met grote ramen voor het beste uitzicht op het noorderlicht. En voorzien van een wc en, echt waar, een kachel.

Duur

Een kampmanager regelt het eten, bewaking beschermt de gasten tegen ijsberen en er is een gids die het gebied op z’n duimpje kent. ‘Ik wil dat avontuurlijke reizigers de Noordpool op een comfortabele manier kunnen beleven. Dat doe ik door gezellige dingen naar die extreme omstandigheden te brengen,’ zegt de directeur tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. Aan die luxe hangt een flink prijskaartje. Drie overnachtingen en de reis ernaar toe: 95.000 euro.

Sluiten

De reisdirecteur zegt dat zijn hotel niet slecht is voor de ijsvlakte. En dat hij hoopt dat zijn gasten de gevolgen van het smelten van de ijskappen zien en er anderen ook over zullen vertellen. Mooi doel. Maar zo’n reis met luxe tenten en kachels lijkt me niet de juiste manier. Sterker nog: ik denk dat het hoog tijd is om de Noordpool totaal te sluiten voor toerisme. Vanaf nu mogen er alleen nog maar wetenschappers heen. Een paar. En dan moeten we gewoon goed luisteren naar wat zij vertellen over wat ze gezien hebben.

Stelling: Toerisme op de Noordpool moet verboden worden.

LindeLinde (10) Oneens
‘Massatoerisme lijkt me niet goed voor de dieren die er wonen. Maar als het heel klein blijft, zou het moeten kunnen. Ik zou er zelf ook wel willen kijken. Ik ben heel nieuwsgierig hoe het daar is en het lijkt me bijzonder om te voelen hoe koud het is.’

 

Wart (9) EensWart

‘Het is denk ik het allerbeste als we de Noordpool helemaal met rust laten. Dat is ook veel beter voor de dieren. Toeristen verstoren hun rust. En dan ook nog kachels mee? Nee. Van mij mogen er alleen onderzoekers komen die alles heel natuurvriendelijk doen. Meer niet.’

Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oneens want het gaat al slecht met de Noordpool en als er dan ook nog mensen naartoe gaan dan gaat het misschien al helemaal slecht Juichen

Het ijs smelt hard en er is steeds minder leefruimte voor ijsberen en andere dieren op de Noordpool. Laat wetenschappers onderzoeken op welke manier zij de Noordpool en dieren kunnen redden. Begrijp dat toeristen willen kijken, maar nu even niet. Misschien kan het later als het hopelijk beter gaat.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.