Foto Rolf Rosing, bewerking Caroline Koster

Cora over middagdutjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Heb je dat weleens? Dat je na een ochtend leren, hard werken en opletten op school een dipje hebt? Je kunt niet meer zo goed nadenken, je hoofd wordt zwaar en eigenlijk vallen je ogen al bijna dicht. Maar ja, je moet door. Stel je voor dat je iets mist. En je bent toch zeker geen peuter meer die een middagslaapje nodig heeft!

Simpelweg gelukkiger
Toch zou zo’n middagdut ook voor oudere kinderen helemaal niet zo’n gek idee zijn. Even een half uur tot een uur liggen en ontspannen. Want daarna lukt het leren weer stukken beter, kun je je goed concentreren, maak je minder snel ruzie en - ook heel belangrijk - ben je simpelweg gelukkiger. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder bijna drieduizend scholieren van tien tot twaalf jaar. Bovendien haalden de kinderen die drie keer per week of vaker een dutje deden betere cijfers. Conclusie van de onderzoekers: een middagslaapje op basisscholen is een goed idee!

Hersens op nul
Mij hoeven ze niet te overtuigen. Niets zo verfrissend als even je hersens op nul zetten. Je schooldag duurt zo misschien ietsje langer. Maar je houdt het wel veel beter vol. En als je minder moe thuiskomt, heb je ook meer aan je vrije tijd. Ik ben voor!

Stelling: Elke middag verplicht even slapen op school!

FlorenceFlorence (11): Oneens
‘Zo’n middagdutje vind ik onzin. Niet nodig als je zo oud bent als ik. Ik heb heus weleens dat ik even moe ben op school, maar ik probeer dan toch door te gaan. Tip: hou gewoon in je hoofd dat je straks klaar bent en dan lekker thuis kunt uitrusten.’

OlivierOlivier (10): Eens
‘Toevallig was ik vandaag nog heel moe. Om wakker te blijven ging ik even rondjes rennen op de wc. Maar slapen zou beter zijn. Misschien zal er eerst gekeet worden, maar als iedereen aan het idee gewend is… Mij lijkt een dutje fijn.’

Anderen lazen ook: Sandra over kinderchampagne.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Slapen, om je dan weer te kunnen concentreren op school is een geweldig idee! Het is niet alleen voor peuters, want wist je dat examenleerlingen het ook doen?

Hahahahahhha

Mij lijkt het wel fijn want als je moe bent wil je het liefste gaan slapen en ik denk dat iedereen er wel gewend aan raakt je kan het beter leren als je vaker slaapt en langer

Ik ben het er niet mee eens! Niet omdat ik geen peuter ben, maar omdat ik nog nooit zo een dipje heb gehad! Als dat zo was, was dat meer zo een moment van: ik wil mijn benen even strekken. En toen ging ik dan buitenspelen.

Oneens. Dan heb je minder tijd om te leren en niet iedereen is moe

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps