Cora spaarvarkens

Cora over oneerlijk gevulde spaarvarkens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Het is de Week van het Geld. Die is elk jaar rond deze tijd. In die week worden er op school vaak extra lessen gegeven in hoe je met geld moet omgaan. En er komt ook altijd een onderzoek in het nieuws over kinderen en geld. Dit keer kregen 500 kinderen tussen de tien en twaalf jaar allemaal vragen over hoeveel zakgeld ze thuis krijgen en wat ze er zoal mee doen.

Pinnen

Het blijkt dat kinderen die het zakgeld op een eigen rekening krijgen gestort, zo’n vijf euro per maand meer ‘verdienen’ dan kinderen die het contant in hun hand krijgen. En dat kinderen met een pinpas gemiddeld vier euro meer uitgeven dan kinderen die munten en briefjes uit een portemonnee halen. Komt omdat je met pinnen minder in de gaten hebt hoeveel je precies uitgeeft, zeggen de onderzoekers. Klinkt best logisch.

Verschil
Maar er is ook iets dat ik niet logisch vind. Totaal niet. Het blijkt dat de ondervraagde jongens gemiddeld meer zakgeld krijgen dan de meisjes. Ongeveer 2 euro per maand. Hier krijg ik een groot vraagteken van boven mijn hoofd. Zien jullie een goede reden waarom jongens recht zouden hebben op meer zakgeld? Is het leven voor hen soms duurder? Bij volwassenen bestaat dit verschil ook. Op sommige plekken verdienen mannen meer salaris dan hun vrouwelijke collega’s. Terwijl ze precies hetzelfde werk doen. Be-la-che-lijk!

Stelling: Jongens en meisjes moeten precies evenveel zakgeld krijgen

Boaz (10): eens
‘Hè echt? Ik wist helemaal niet dat jongens meer zakgeld krijgen dan meisjes. Dat vind ik heel raar. Het slaat nergens op! Is dat verschil er ook bij volwassenen? Iedereen moet evenveel verdienen voor hetzelfde werk.’


 

Elke (11): eensElke
‘Dit is niet eerlijk. Jongens zijn eigenlijk gewoon hetzelfde als meisjes en andersom dus waarom zouden zij meer moeten krijgen? En voor volwassenen is dat ook zo.’

Wat vind jij eigenlijk van de stelling? Laat het hieronder aan ons weten:

Anderen lazen ook: '13 euro zakgeld per maand? Te weinig!'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het raar dat ik mider zakgeld krijg dan diogo hij krijgt 2euro en ik 1euro Duimomlaag

Maar dat is niet eerlijk!
Meisjes die willen graag jurken kopen. En jongens
willen spellen kopen. Maar spellen zijn veel duurder.
En dan moeten meisjes heel veel sparen. En jongens hoeven maar heel even te sparen!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps