Foto Rolf Rosing, bewerking Kim van Dusseldorp

Cora over touwtrekken met tijgers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Grote ophef bij onze buren, de Britten. En nee, niet over de Brexit. Dit keer trok een dierentuin de aandacht. De Dartmoor Zoo bij Plymouth heeft namelijk een nieuwe attractie. Bezoekers kunnen er gaan touwtrekken. Niet met elkaar of met een supersterke spierbundel, maar met een echte tijger of een heuse leeuw.

Dik touw met vlees
De dierenverzorgers hebben het eerst zelf geprobeerd. In een filmpje is te zien dat vier verzorgers met hun hele gewicht aan een dik touw hangen. Het touw gaat onder het hek van het tijgerverblijf door en aan de andere kant zit een groot stuk vlees waar een tijger zijn tanden in zet. De dierentuinmedewerkers hebben moeite om overeind te blijven. De dierentuin vraagt zeventien euro aan bezoekers die ook met een tijger of een leeuw willen touwtrekken. Meedoen kan vanaf acht jaar.

Slecht of goed idee?
Sommige Britten zijn woedend. Zij vinden dat de dierentuin meer lijkt te geven om geld dan om de dieren en willen dat het stopt. Een online petitie is al duizenden keren ondertekend. Maar er zijn ook mensen die het wél een goed idee vinden. Zoals de baas van de dierentuin. Die zegt: ‘We doen het maar één keer per dag en zo blijven de dieren sterk en gezond. Het geld gaat naar de dieren.’

Ook experts zeggen dat het een goede afleiding is voor de tijgers en leeuwen. Het lijkt op wat zij in de natuur doen en zolang de dieren niet gedwongen worden, is er niets mis mee. Ik geloof dat ik het daarmee eens ben. Als ik zelf een leeuw was zou ik het denk ik leuk vinden dat er iemand met mij een potje wil doen wie ’t sterkst is. Jammer dat we het de dieren niet zelf kunnen vragen.

Stelling: Prima plan, zo’n wedstrijdje met een tijger.

LuukLuuk (11) Oneens
‘Ik vind dat niet zo’n goed plan. Dan moet dat dier op komen draven om voor mensen aan dat touw te trekken? Misschien wil-ie wel iets heel anders doen op dat moment. En dat actief en gezond houden kunnen ze ook op een andere manier voor elkaar krijgen.’

MetteMette (10) Eens
‘Ik denk dat de tijgers het wel leuk vinden. Dan hebben ze iets te doen in plaats van dat er alleen maar naar ze wordt gekeken. Wel moeten de verzorgers goed opletten of de dieren het leuk blijven vinden. En het is fijn dat het geld dat zo wordt verdiend naar de dieren gaat.’

Anderen lazen ook: Nathalie over straatnamen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens mieschien zitten ze wel zich een beetje te vervelen.je kan altijd met hun een beetje toch wel spelen.maar als je ziet dat de tijger een beetje boos wordt moet je mischien wel stoppen.

oneens want,
straks wordt een dierentuin een pretpark. als dit een succes is, komt er misschien ook een caviarace en kan je gokken waar de mieren hun suiker vandaan halen. en dat moeten we niet hebben, want daar hebben we al pretparken voor. Duimomlaag

niet eens want als je verliest ga je naar de hemel

Eens, want als je een beetje voorzichtig bent gaat dat wel.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps