Foto Rolf Rosing, bewerking Caroline Koster
Stelling

Cora over veel toeristen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Nou wat leuk! Ons land staat in de goed gelezen reisgids Lonely Planet in de top 10 van beste vakantiebestemmingen. We staan op nummer 7. Van de hele wereld, hè. Wat mij betreft helemaal terecht. Nederland is ook gewoon fantastisch leuk. De grote rivieren met van die mooie bruggen erover. De weilanden met grazende koeien. De duinen en de zee. Kleine dorpjes met knusse straatjes en grote steden met oude grachtenpanden én moderne torens. En dan heb ik nog niet eens de Veluwe genoemd (nu mét wolven) en de musea met prachtige kunst en de Wadden.

Gluurders in Giethoorn
Ik snap dus best dat die wereldreizigers al dat moois willen bekijken. En de toeristen zijn goed voor de economie, want ze geven hier geld uit. Maar de zorgen van mensen die zeggen dat het te druk wordt door hordes toeristen snap ik ook. Vorig jaar waren het er negentien miljoen! En je zult maar net in Giethoorn wonen en continu glurende mensen voor je raam hebben staan. Ik heb dé oplossing. Wie ons land wil bezoeken moet gewoon een nummertje trekken, net als bij de bakker. Nummertjes op? Pech. Volgend jaar een nieuwe kans.

Stelling: Wil je naar Nederland? Dan moet je een nummertje trekken.

Zoë

Zoë (9): eens
‘Ik ga weleens naar Amsterdam en daar is het soms wel erg druk. Dan zie ik heel veel mensen rondlopen met van die grote koffers. Of ze staan in groepen ergens naar te kijken en dan kun je er niet langs. Dus ik vind zo’n nummersysteem een goed plan.’
DaniëlDaniël (10): eens
‘Het is hier heel anders dan in veel andere landen. Lekker groen en plat en er zijn allemaal fietspaden. Dus logisch dat er toeristen komen. En dat is ook goed en gezellig. Maar niet teveel, want als je dan iets wilt zien staan er mensen voor.’

Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten. 

 

Anderen lazen ook: Sanne over speelgoedgidsen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

supersupersuperstom

Ik vind het overbodig om een nummertje te trekken, een andere oplosing is beter. en als je in giethoorn woont en er last van hebt, ga daar dan wonen! Of maak een hek om je huis.

een reis kost veel geld en dan nog een nummertje treken dat is onzin vindt ik

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps