EPA - Cori Gauff

Cori (15) verslaat beroemde tenniskampioen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Een droom voor de 15-jarige tennisster Cori Gauff op Wimbledon. Het Amerikaanse meisje won gisteravond van haar grote idool en tenniskampioen Venus Williams.

Het was al heel bijzonder dat Cori zich had weten te plaatsen voor het beroemde tennistoernooi in Londen. En toen kwam er nog een wens van Cori uit. Ze droomde ervan op Wimbledon te spelen tegen Serena of Venus Williams, haar grote idolen. Deze tenniszussen zijn de reden dat Cori erin durfde geloven dat er ook voor haar zo’n carrière mogelijk was.

Cori tegen Venus

De kans was klein, maar het gebeurde: Cori tegen Venus. Gisteravond was het zover, tijdens de eerste dag van het toernooi. Aan de ene kant van het net: de 39-jarige Venus Williams, ze werd al vijf keer kampioen. Aan de andere kant: de 15-jarige Cori Gauff. Het was het talent dat voor een verrassing zorgde.

Huilen na afloop

Cori speelde zo sterk dat ze met 6-4, 6-4 Venus versloeg. Het publiek juichte als een dolle. Cori liep naar het net om Venus een hand te geven en haar te vertellen hoe zeer zij haar bewonderde. Daarna zakte ze neer op het gras en sloeg haar handen voor haar gezicht. ‘Het was voor het eerst dat ik huilde na een gewonnen wedstrijd.'

EPA - Cori Gauff

Kenners komen haast woorden tekort om Cori’s kwaliteiten te omschrijven. Haar service: goed. Haar spreiding: prima. Haar voetenwerk: voortreffelijk. Ook Venus Williams ziet een grote toekomst voor Cori.

Anderen lazen ook: Deze hulphonden mogen tennisballen oprapen of: Koning van het Gravel: 10 x typisch Nadal.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps