Emoji

Corona-emoji wordt een beetje vrolijker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

De smileys met mondkapjes die je via je telefoon kunt versturen kijken automatisch een beetje pips. Maar Apple werkt aan een update met een vrolijker variant. Wie een mondkapje draagt is immers niet per se ziek of chagrijnig. 

Mondkapjes in de supermarkt, mondkapjes op middelbare scholen en mondkapjes in de bus. De lapjes stof horen dit jaar bij het straatbeeld. Niet zo gek dat de meeste besturingssystemen voor smartphones al lang een toepasselijke emoji tussen de standaardsmileys hebben gezet. Ook Apple. Maar hun smiley met mondkapje kijkt niet zo blij. Het is net of-ie al ziek is. Of toch op z'n minst een beetje chagrijnig. 

emoji

Zo ziet de emoji er nu uit

Geen goed signaal

En dat terwijl gezondheidsorganisaties mensen vanaf twaalf jaar adviseert mondkapjes te gebruiken op openbare plekken. Niet alleen als ze zich niet lekker voelen, maar gewoon, altijd. Tijd dus om de chagrijnige emoji aan te passen. Hij schijnt wenkbrauwen en wat vrolijkere ogen te krijgen, zoals in de afbeelding helemaal bovenaan dit artikel.

emoji4

Feestende emoji

Social media

Op internet circuleren ondertussen mondkapjes-emoji's in alle soorten en maten. Lachend, huilend, balend, kotsend, zwetend, onderzoekend, zelfs feestend, zoals die hierboven. Uiteindelijk hoopt iedereen natuurlijk dat ze snel overbodig zullen zijn en al die dingen weer mogen zónder mondkapje. 

 

Anderen lazen ook: Zo maak je een mondkapje van een sok.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

RICO IS EEN mens

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.