corona advies Rutte

Corona: premier Rutte deelt nieuwe regels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan riep AVS, de organisatie voor alle schoolleiders in Nederland, vanmorgen de overheid op om alle scholen voorlopig te sluiten. In een persconferentie liet premier Rutte weten wat voorlopig de nieuwe regels zijn.

Nederlanders met klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en eventueel ook koorts moeten thuisblijven en contacten uit de weg gaan. Dit is nodig om verdere verspreiding van corona tegen te gaan, zegt minister Bruno Bruins (Medische Zorg) na het crisisoverleg van vanmiddag.

Min mogelijk

Het advies is om zoveel mogelijk thuis te werken, stelt het kabinet. Ook moeten kwetsbare personen zoals ouderen zo min mogelijk bezoek krijgen. Bruins vraagt mensen in de zorg om gewoon te blijven werken. Alleen als ze koorts hebben moeten ze thuisblijven. Evenementen voor meer dan honderd personen worden ook afgelast.

Scholen blijven open

Basisscholen en middelbare scholen blijven voorlopig gewoon open. Rutte ziet nog geen reden om scholen te sluiten omdat er onder kinderen en jongeren tot nu toe weinig besmettingen zijn. De premier wees erop dat wanneer leerlingen thuis moeten blijven, ook hun ouders thuis moeten blijven. 'En die werken ook op plekken waar we ze hard nodig hebben', zei hij in de persconferentie.

De maatregelen gelden tot 31 maart en worden geadviseerd door het Outbreak Management Team (OMT). De regels worden ingevoerd omdat er nieuwe gevallen zijn waarvan de bron niet duidelijk is.

Lees hier al onze artikelen over het coronavirus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind wel dat de scholen dicht moeten zo voorkom je dat er meer besmettingen komen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps