Rutte en De Jonge. Beeld: ANP

Corona-update Rutte: 'Sinterklaas in kleine kring'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus in Nederland gaat nog steeds omhoog. Dinsdagavond hielden premier Rutte en minister De Jonge weer een toespraak. De regels die er nu zijn, blijven nog zeker tot december gelden. ‘Ga er maar vanuit dat we Sinterklaas in kleine kring vieren’, zei de premier.

Rutte maakt zich zorgen over het aantal mensen dat met het virus wordt besmet. Zo'n tienduizend per dag zijn dat er nu. Een lichtpuntje: dat is minder dan een paar weken geleden. Maar het gaat nog steeds te hard. En daarom zit er niks anders op dan door te gaan met de maatregelen die twee weken geleden zijn ingegaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat de restaurants en cafés dicht blijven. En dat mensen thuis maximaal drie gasten per dag mogen uitnodigen (kinderen tellen niet mee). 

Feestdagen in kleine kring

De premier hamerde nog maar eens op hoe belangrijk het is om de corona-maatregelen serieus te nemen. 'Houd je aan de regels, zoek niet de randen op. Zo kunnen we voorkomen dat het land verder op slot moet.' Ook zei hij nog iets over feestdagen die eraan komen. 'Het Sinterklaasfeest kan waarschijnlijk alleen in kleine kring worden gevierd.'

Anderen lazen ook: 'Je krijgt geen corona van je hond of kat'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat we in lock down moeten en den 3 weken afkijken of het gaat minderen de besmete mensen daalt

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.