Beeld ANP

Corona-virus zorgt ook voor goed nieuws

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Als het in de kranten of op televisie over corona gaat, gaat het meestal om zorgelijk, slecht nieuws. Maar het virus zorgt niet alleen voor ellende. In deze ingewikkelde tijd zijn er ook genoeg lichtpuntjes. Tijd voor wat goed nieuws! 

In China gaat het beter

De ellende met corona begon in januari in de Chinese provincie Hubei. Maar daar kwam deze week vooral goed nieuws vandaan. Er komen bijna geen zieken meer bij. Vanaf deze week mogen mensen weer reizen en de noodziekenhuizen worden afgebroken. Kinderen kunnen waarschijnlijk ook snel terug naar school. Dat het nu beter gaat, werd deze week in de hele provincie gevierd met mooi en keihard knallend vuurwerk.

Schonere lucht

Op satellietbeelden van NASA was afgelopen weken een enorme daling te zien van de vervuiling boven China. De hoeveelheid stikstofdioxide in de lucht zou met gemiddeld 35% zijn afgenomen. Goed nieuws voor het klimaat dus. Sommige wetenschappers beweren zelfs dat die verbetering van de luchtkwaliteit in China meer mensenlevens heeft gered dan het corona-virus heeft gekost!

Kraakhelder water

Ook in Italië, dat al een tijdje in lockdown is, verbetert het klimaat. De lucht die mensen inademen is veel schoner. Doordat er in de waterstad Venetië niet meer mag worden gevaren, is het water in de beroemde stad nu zo schoon dat je vissen kunt zien zwemmen. Dit is nooit eerder gebeurd.

beeld anp

Minder misdaad

Ook boeven zitten duidelijk meer binnen. Politiebazen vertelden deze week aan journalisten dat er in heel Nederland minder aanrijdingen, minder geweld en minder inbraken geweest zijn. In veel gemeenten zelfs tot wel tien keer minder dan normaal. Misschien ook wel logisch, want ook boeven kunnen corona krijgen. En zakkenrollen op anderhalve meter afstand wordt lastig.

Miljardair helpt

Afgelopen weekend landde er een vliegtuig afgeladen vol met mondkapjes uit China op Schiphol. Cadeautje van de schatrijke miljardair Jack Ma. Ma is eigenaar van onder andere de webwinkel AliExpress. Een tweede vliegtuig vol gezichtsmaskers, beschermende kleding en corona-testen komt er ook snel aan, beloofde hij. Ook gaat Jack Ma miljoenen steken in extra onderzoek naar de bestrijding van het virus.

Slechteriken worden goeieriken

Bendeleden in de sloppenwijken van Rio zijn meestal geen lekkere jongens. Ze gebruiken veel geweld en handelen in drugs en andere illegale spullen. Maar deze week lieten ze zich ineens van een andere kant zien toen de president van Brazilië liet merken alle regels rond corona onzin te vinden. Hij vindt het maar hysterisch en geeft iedereen gewoon nog een hand. Veel Brazilianen zijn daarom boos en leden uit de sloppenwijken hebben nu besloten zelf een lockdown af te dwingen. Zij controleren de straten en jagen mensen die geen afstand houden terug naar huis. Bewoners zijn blij met de actie. Zij zien liever dat de bendeleden met grof geweld tegen het corona-virus optreden dan tegen elkaar.

Anderen lazen ook:  'Het virus houdt niet van lente' en andere corona-onzin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat ze er iets aan moeten doen voor het corona

ik vind het fijn om te horen dat er nog iets goeds in de wereld gebeurd Duimomhoog

Ik vind het heel goed dat er ook goed nieuws is. Ik was er al een beetje klaar met dat Corona geode. En het is best grappig omdat toen het begon daht ik: zo dit schoont de wereld een beetje op! ha ha ha! Blij Duimomhoog Juichen Juichen Juichen

i vind het raar om de juf miet te zien
#duimomlaag #vraagtzichaf #rentweg #hachtag

ik vind het raar om de juf niet te zien #duimomlaag
maar ik in een stuk doorwerken #blij #duimomhoog #hachtag

het corona is heel stom en irritant. Ik zit nu in groep 8 en ga op kamp, maar dat gaat misschien niet door en de musical van groep 8 ook misschien niet.

dat heb ik ook ik ben mijn nummer 1 keuze geworden bij de musical en kamp heb ik echt heel veel zin in maar het gaat allebij misschien niet door

dat er minder misdaden zijn is heel goed.
maar van mij moet het virus weg.

fijn om te horen

Ik vind corona niet zo leuk omdat we thuis moeten zitten. Duimomlaag maar inderdaad is het wel beter voor de lucht. maar je kan wel meer gamen. ik heb nog een laatste vraag: waar komt de naam vandaan

ze moeten meer op leten voor het corona

corona is stom, maar er zijn ook voordelen

Ik vind het fijn dat er ook goede dingen gebeuren, want je hoort alleen slecht nieuws over het Corona virus. Duimomhoog Duimomhoog

de corona is erg stom.ik woon in Hilversum en daar zijn veel besmetingen Rentweg dus ik ben een beetje bang.maar ik weet zeker dat ik de virus niet krijg Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps