Beeld anp

Corona-vlechtjes zijn een trend in Kenia

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dunne, harde vlechtjes die als antennes alle kanten uit steken. Dat is een nieuwe kapseltrend in het Afrikaanse land Kenia. Het kapsel ziet er een beetje uit zoals het coronavirus er onder een microscoop uitziet.

beeld anp

Kapster Sharon Refa maakt de speciale ‘coupe corona’ vooral veel voor kinderen, vertelt ze tegen persbureau AP. ‘Kinderen weten heel goed dat ze vaak hun handen moeten wassen en een mondkapje moeten dragen. Maar veel volwassenen doen dat niet, daarom zijn we begonnen met deze stijl. Het is voor iedereen die het kapsel ziet hopelijk even een herinnering: "O ja, corona! Ik moet m'n handen wassen."'

beeld anp

Garen

Voor het speciale coronakapsel wordt het haar in een heleboel dunne strengen verdeeld. Die worden omwikkeld met stevig garen waardoor de plukken goed overeind blijven staan. Voordeel van de coupe corona is dat het heel goedkoop is. Coronavlechtjes laten maken kost in de hoofdstad Nairobi nog geen 50 cent, terwijl normaal invlechten als snel 5 euro kost.

Beeld ANP

Anderen lazen ook: Charlotte over coronavrij nieuws.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ha echt een leuk idee Blij

Ik wil dat corona stopt

hoi scoop, wat doe jij nu je thuis zit? ik lees heel veel kidsweek en anderen strips en ik speel veel met mijn neef dat is erg fijn om te doen liefs mijke

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps