Basisscholen blijven open. Foto: ANP

Coronanieuws: mondkapjes vanaf groep zes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Vanaf zondagavond gelden nieuwe maatregelen voor de vierde coronagolf. Wat verandert er voor jou?

Het leek even beter te gaan, maar de laatste weken stijgt het aantal corona-besmettingen weer heel hard. Daarom hebben demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge vandaag in een persconferentie verteld wat de nieuwe maatregelen zijn om de vierde coronagolf te bedwingen. Zondag gaan ze in, ze gelden voor zeker drie maanden. Brrr, daar gaan we weer.. Dit zijn de belangrijkste regels:

1. Er komt een avondlockdown

Een belangrijke maatregel is dat veel zaken na 17.00 moeten sluiten. Restaurants en theaters, sportscholen en bioscopen gaan dus 's avonds allemaal dicht. Supermarkten mogen ietsje langer openblijven, tot 20.00. 

2. Mondkapjes naar school vanaf groep 6

Mondkapjes worden verplicht vanaf groep 6. In de gang moeten ze op, in de klas mogen ze af.

3. De basis- en middelbarescholen blijven open

Weetje nog, vorige winter? Toen stegen de corona-cijfers ook. Toen kwam een lockdown waarbij alle scholen dicht moesten. Omdat het kabinet nu zegt dat school te belangrijk is voor de gezondheid van kinderen blijven de scholen wel open. Wel is de bedoeling dat leerlingen en leraren meer gaan zelftesten. 

4. Kleine Sinterklaasvieringen

Vanaf zondag mogen er niet meer dan vier mensen op bezoek komen. Dat geldt ook voor pakjesavond.

Het is al bijna twee jaar dat corona in Nederland is. Heel logisch als je daardoor soms somber of angstig voelt.  We interviewden eerder Hannah Haddouch, zij is psycholoog en geeft op Instagram en Tiktok tips over hoe je de coronacrisis doorkomt. 

Anderen lazen ook: Juwelier maakt duurste mondkapje ter wereld

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook