Bron: ANP

Coronaprik voor kinderen van 5 tm 11 jaar die dat willen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Gezonde kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen vanaf half januari een coronaprik krijgen, als ze dat willen. Dat maakte corona-minister Hugo de Jonge vandaag bekend. 

Op dit moment worden kinderen onder de 12 jaar nog niet gevaccineerd. Maar de Gezondheidsraad adviseert dat het goed is als zij ook een corona-vaccinatie kunnen halen. Het vaccin is veilig zeggen de onderzoekers. Dat advies heeft de regering nu overgenomen. De vaccinatie voor kinderen is niet verplicht, maar kinderen en hun ouders mogen zelf beslissen of ze een prik willen krijgen. Kinderen die geen prik wilen, kunnen nog wel gewoon naar school gaan.

Minder ziek door corona

Kinderen krijgen wel corona maar worden er bijna nooit ernstig ziek van. Maar er bestaat een kleine kans dat dat wel gebeurt. Een kindervaccinatie kan dat voorkomen, en zorgen dat minder kinderen corona krijgen en het dan doorgeven aan oudere mensen. Door op die manier te helpen om corona terug te dringen, is de kans groter dat scholen en sportclubs open blijven, zegt de regering. 

Andere dosis 
Voor kinderen van 5 tm 11 jaar die een grotere kans hebben om ziek te worden, is het sinds deze week al mogelijk om een coronavaccin te krijgen. De dosis die kinderen krijgen is veel lager dan die van tieners en volwassenen.

Anderen lazen ook: Unicef: Corona grootste crisis voor kinderen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook