klas

Coronavirus: thuisblijvers op kwart van de scholen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Afgelopen dagen vulden ruim 1.100 schoolleiders van vooral basisscholen een vragenlijst in. Ongeveer een kwart gaf aan dat kinderen op hun school thuisblijven vanwege het coronavirus.

Volgens onderwijsorganisatie AVS die het onderzoek deed, zou het vooral om leerlingen van scholen in Noord-Brabant gaan. In die provincie gingen gisteren ruim 10.000 kinderen niet naar school. Op 7% van de scholen bleven ook leerkrachten thuis.

Leerplicht

Volgens de AVS zijn er ook kinderen die thuis zijn zonder dat ze klachten hebben, bijvoorbeeld omdat de ouders bang zijn dat hun kind wordt besmet door een klasgenoot die in Noord-Italië is geweest. 

Eigenlijk mag niet, want als een school open is, is het voor leerlingen verplicht om te gaan. Alleen leerlingen die het virus hebben en die daarom in quarantaine zitten, hoeven dat niet. Daarnaast mogen Brabantse kinderen die verkouden zijn, hoesten of koorts hebben zich door hun ouders ziek laten melden.

Thuisblijven

In totaal zijn vandaag 382 mensen in Nederland besmet met het coronavirus. Van een klein deel van de patiënten weten artsen niet hoe ze besmet zijn geraakt. Ze wonen in Noord-Brabant of zijn in die provincie geweest. Daarom krijgen Brabanders het advies om thuis te blijven als ze verkouden zijn, hoesten of koorts hebben.

Meer lezen over het coronavirus? Dat kan! Hier vind je er alles over.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook