Foto: ANP

Crisis op crisis? Niet in jouw hoofd met deze anti-siptips

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De oorlog in Oekraïne, inflatie, de klimaatcrisis en de stikstofcrisis. Soms lijkt het leven één grote crisis. Wouter de Jong, schrijver van het boek Superkrachten voor je hoofd, deelt zijn beste anti-sip-tips zodat je niet bij de pakken neer gaat zitten. 

1. Glimlachjournaal 

Richt een plek in huis in om een goednieuws-journaal te presenteren. Eén voor één delen jij en je vrienden of familie een vrolijk nieuwtje van de dag. Bijvoorbeeld dat je vader vandaag eens geen vieze scheet heeft gelaten. Tip: als je het ook echt opneemt, kun je het later nog eens terugkijken. Dubbele pret!

2. Voeg iets toe nadat je klaagt

Klagen over al dat slechte nieuws lost niets op. Klaag je minder, dan word je vrolijker. Als je merkt dat je klaagt, hardop of in je hoofd, vervolg dan je geklaag met ‘en’. En voeg iets toe waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld: ‘Wat erg dat er een klimaatcrisis is én ik doe thuis zoveel mogelijk de lampen uit om energie te besparen.’  

3. Prank je hersens 

Er is dan misschien veel ellende op de wereld, jij kunt ’m een stukje mooier maken. Door de superheld te zijn die het goede voorbeeld geeft. Hoe? Doe een bandje om je pols. Wissel het elke keer als je jezelf betrapt op onaardig doen. Zoals iemand pesten, gierig zijn, voordringen in de rij of een nare opmerking maken. Het is irritant als je het bandje steeds moet verwisselen. Als dat steeds minder nodig is, groeit jouw trots én vriendelijkheids-superkracht. 

Anderen lazen ook: Bijzondere vondsten door de droogte

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook