Foto: ANP

Daar komt de winter: het wordt wit!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De kans is groot dat je dit weekend je sneeuwlaarzen, slee en winteroutfit uit de kast kunt halen. Waarschijnlijk wordt het in een groot deel van Nederland wit, maar ook glad.

De winter begint vanaf zaterdag echt. Voor veel weerexperts is het niet meer de vraag óf het gaat sneeuwen, maar hoe dik de witte laag wordt. Sommige experts verwachten vanaf zaterdagavond een laag van wel 15 tot 20 centimeter. Anderen voorspellen zelfs een nog dikker pak. Vooral in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Overijssel wordt het wit. In het zuiden zal minder sneeuw vallen. Daar wordt een laag van vijf centimeter verwacht. Op veel plekken kan het ook erg glad worden op de weg. Oppassen geblazen dus.

Schaatsen

Maar daar blijft het niet bij, het wordt aankomend weekend en de dagen erna ook erg koud en het gaat hard waaien. Vanaf zaterdagavond gaat het volgens Weerplaza op veel plekken vriezen. Of de schaatsen uit het vet kunnen, is nog niet duidelijk. De sneeuw kan het ijs namelijk veranderen in een dikke brei. Dat blijft dus nog even spannend!

Anderen lazen ook: Olivia (10) uit Madrid ziet voor het eerst dikke laag sneeuw.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook