Foto: ANP

Dagboek van Anne Frank nu ook in simpele versie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het Achterhuis, het dagboek van Anne Frank, is vandaag verschenen in een nieuwe versie. Dat boek is bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar en volwassenen die moeite hebben met lezen. Het boek kreeg ook een andere naam: Mijn naam is Anne.

Het boek telt geen 303, maar 112 pagina's en de letters zijn groter. Het verhaal is ook flink ingekort, waardoor alleen belangrijke delen overblijven. Zo krijgt de lezer een goed beeld over Annes leven als Joods meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog en hoe het was om ruim twee jaar lang niet naar buiten te kunnen. Anne zat die tijd ondergedoken in Amsterdam en schreef over haar leven in haar dagboek, dat ze op haar dertiende verjaardag als cadeau kreeg.

Voor iedereen

Het idee voor de nieuwe versie is bedacht dooor uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Zij vinden het belangrijk dat iedereen over het bekende verhaal van Anne kan lezen. Het Achterhuis is één van de bestverkochte boeken ooit. Het verhaal is in zeventig talen uitgekomen. 

Anderen lazen ook: 'Het verhaal wordt groter dan Anne's dagboek'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook