Beeld: Shutterstock

Dagje Venetië? Dat is dan 10 euro!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Lieflijke grachtjes, dobberende gondels en: toeristen. Héél veel toeristen. In de Italiaanse stad Venetië komen er zoveel, dat de inwoners er kierewiet van worden. Daarom moeten dagjesmensen entreegeld gaan betalen.

De stad is al jaren bezig om het aantal dagjesmensen (de meeste mensen die Venetië bezoeken, blijven er niet slapen) flink terug te dringen. Dat is niet zo gek, als je bedenkt dat er elk jaar 30 miljoen toeristen door de stad banjeren.

Verbod op cruiseschepen

Vorig jaar keurde de Italiaanse regering al een verbod op grote cruiseschepen van meer dan 25.000 ton goed. En nu komt het stadsbestuur met een heus reserveringssysteem en entreegeld. Toeristen betalen dan 3 tot 10 euro per dag, afhankelijk van de drukte op dat moment.

Eerste ter wereld

Het gaat om een proef van een half jaar. Als dat goed gaat, wordt die in januari omgezet in een blijvend systeem. 'We zijn de eerste in de wereld die dit moeilijke experiment zullen uitproberen', aldus een trotse Venetiaanse burgemeester Brugnaro op Twitter. 

Anderen lazen ook: Nieuw-Zeeland is klaar met saaie toeristenfoto's

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook