juffenstaking

Dagje vrij door staking juffen en meesters

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dikke kans dat jij op donderdag 5 oktober niet naar school hoeft. Juffen en meesters op heel veel basisscholen gaan dan staken.

Dat doen ze omdat ze vinden dat ze te weinig verdienen. Meesters en juffen op de basisschool krijgen nu minder salaris dan een leraar op een middelbare school en dat vinden ze niet eerlijk.

Meer geld

Ook zeggen ze dat hun werk te zwaar is. Ze willen dat de regering meer geld gaat geven aan scholen zodat er meer juffen en meesters kunnen worden aangenomen. Door op 5 oktober een dagje helemaal niet te werken, willen ze daar aandacht voor vragen. Hoeveel scholen precies mee gaan doen is nog onduidelijk. In juni gingen veel scholen uit protest al een uur later open. Toen deden zesduizend basisscholen mee.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Basisschoolleraren dreigen met grootste staking ooit of Kerstboom zorgt voor gillende leraren.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.