Kate en Johnny

Dakloze man helpt vrouw met zijn laatste geld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Toen de Amerikaanse Kate McClure op een avond naar huis reed, kwam ze zonder benzine te staan op de snelweg. De dakloze Johnny kwam direct naar haar toe om te helpen. Hij haalde van zijn laatste geld brandstof voor Kate. De vrouw besloot geld voor hem in te zamelen en veranderde zijn leven. 

De vrouw wilde op de avond in oktober zelf naar het tankstation lopen. Maar dat vond Johnny te gevaarlijk. Ze moest in de auto wachten, terwijl hij brandstof voor haar ging kopen. Maar ze had geen geld bij zich om hem terug te betalen! 

Geld inzamelen

Kate en haar vriend besloten een actie op te zetten om geld voor haar held in te zamelen. 'Ik wil een huis voor hem huren en een auto voor hem kopen', vertelt ze op de donatiepagina. En dat lukte. De actie kreeg veel aandacht. Ze heeft daardoor al meer dan 240.000 euro voor hem opgehaald! Daar kan hij vast wel even mee vooruit.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Rijk betaalt voor arm in Spaans restaurant.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat een held

Dit verdient wel wat geld Juichen Oeps Rentweg Blij

Echt gaaf van die man. Als iedereen hier een voorbeeld aan nam was de wereld een stuk beter geweest!

heel lief van die vrouw

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.