Sneeuwbal

Dane (9) redt sneeuwballengevecht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een sneeuwballengevecht in de Amerikaanse stad Severance? Jarenlang was het verboden, maar door een actie van Dane (9) mag het nu wel.

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar gooien met sneeuw was daar heel lang illegaal. Vanwege veiligheid mag daar niet met voorwerpen gegooid worden. Dus ook niet met sneeuwballen. Dat wist Dane niet, totdat de burgemeester hem daarover vertelde tijdens een excursie met de klas.

Gekke wet

Best een gekke wet, vond Dane, die zich ook niet altijd aan de regel had gehouden. Met de hulp van zijn klasgenoten, bedacht hij een plan. Het doel? De wet veranderen! Hij verzamelde handtekeningen in, zocht informatie en hield een presentatie voor een soort Amerikaanse gemeenteraad.

Aangepast

'Het is een oude wet' en 'Ik wil een sneeuwbal gooien zonder problemen te krijgen', zo zei hij daar. Met succes: iedereen was het met Dane eens en de regel is aangepast. In de staat Colorado, waar Severance bijhoort, heeft het al gesneeuwd. En dus heeft Dane zijn eerste legale sneeuwballen al gegooid.

Anderen lazen ook: Sneeuwgezichten: de nieuwe online challenge?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ja wel cool dat een kind een hele wet kan veranderen en dat die wet bestond wist ik ook niet. Trouwens ook wel belachelijk want als er sneeuw valt ben je gewoon geneigd om met sneeuwballen te gooien Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Ik vind het een hele goede actie van Dane

ik ben wilco ja das echt en ik ben zas ik heb geen buurman want die is tegen de paal gebotst.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.