Dia de Muertos

Dansen op het kerkhof tijdens Dia de Muertos

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Karin Wesselink
Karin
Wesselink

Overal in Mexico staan nu versierde doodskoppen en skeletten en mensen verkleden zich als monster. Griezelig? Xochitl (13) (spreek uit: Tzotsji) uit Mexico vindt van niet. ‘Op de Dag van de Doden heten we de geesten van onze overleden dierbaren met liefde welkom op aarde’.  

‘Ik snap wel dat mensen in andere landen ons feest een beetje spannend vinden, maar dit is onze manier waarop wij de overledenen herdenken. We maken een altaar in huis en hangen daar foto’s van de doden op. We leggen ook cadeautjes neer, om te laten zien dat we ze niet zijn vergeten. Bijvoorbeeld brood en hun favoriete fruit en groente. Zo kunnen de doden goed eten voor hun reis naar het dodenrijk Mitclan. Daar rusten ze in vrede. Ik heb ook foto’s van m’n overleden K-pop idolen opgehangen en een foto van mijn hondje Weenie. Hij hield van pinda’s en hondenbroekjes. Daarom staan die ook op het altaar. Voor mijn K-pop idolen heb ik wat ramen op het altaar gezet. Want dat eten ze veel in Zuid-Korea.’

Eeuwenoude traditie
Día de Muertos (De Dag van de Doden) is een herdenking en feest in één op 1 en 2 november. Het is een mix van oude tradities van de Azteken en het katholieke geloof. 

Beeld: Teake Zuidema 

Anderen lazen ook: Kinderen vieren Halloween bij Trump.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps