Sanna Marin, AP Photo/Risto Bozovi

Dansende vrouwen steunen Finse premier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De premier van Finland is volop in het nieuws. Ze feestte er laatst op los, maar ze had geen idee dat daar filmpjes van op internet zouden belanden. Ze kreeg veel kritiek, maar nu ook steun. Vrouwen over de hele wereld zetten, als steun, hun eigen dansmoves online. 

Dansen, zingen en gek doen met vrienden: wie is er niet dol op? De 36-jarige premier van Finland in elk geval wel. Maar nu er een feestfilmpje van haar online is opgedoken, ligt ze onder vuur. In het filmpje is de Finse premier, Sanna Marin, te zien terwijl ze uitbundig danst, haar vrienden omhelst en helemaal losgaat op harde muziek. 

Niet gepast?

De video brengt al een paar dagen heel wat teweeg in Finland. Sommige mensen vinden dat het niet gepast is voor een premier om zich zo te gedragen. Ze zou er ongeloofwaardig van worden.

Lekker losgaan

Maar dat is lang niet iedereen met hen eens. Finse vrouwen delen nu hun eigen feestvideo's onder de hashtag ‘Solidarity with Sanna'. Want zij vinden dat er niks mis is met een avondje lekker losgaan. Ook niet als je premier bent. Kijk maar mee.

 

Anderen lazen ook: Finse premier onder vuur door feestfilmpje

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook