Darja Vierdaagse

Darja (11) is de jongste Vierdaagse-loper

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Vier dagen achter elkaar tientallen kilometers lopen. Dat staan de duizenden wandelaars te wachten die meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse.

Vandaag gaat het beroemde wandelevenement van start. Darja (11) uit Nijmegen is één van de deelnemers, zij gaat 30 kilometer per dag lopen. Aan Kidsweek vertelde ze over haar deelname.

Gezellig

Veel kinderen vinden wandelen saai, maar Darja niet. ‘Ik ga vaak samen met mijn moeder, heel gezellig. Onderweg praten we dan over van alles’, vertelt ze. Al meerdere keren deed de wandelaarster mee aan de Avondvierdaagse. Dit jaar mag ze voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse lopen.

Jongste

Deelnemers moeten namelijk twaalf zijn of dit jaar twaalf worden. ‘Ik ben op 31 december jarig dus ik mag nét meedoen. Dat maakt het wel extra leuk’, zegt ze. Darja is de allerjongste. Nou ja, samen met vijf andere kinderen die ook allemaal op oudjaar jarig zijn.

Wekker

Darja heeft de afgelopen maanden flink geoefend. ‘Het lopen komt denk ik wel goed, maar ik zie een beetje op tegen het vroege opstaan. De wekker gaat de komende dagen om kwart over vijf. Wat me wel leuk lijkt? Dat er bekenden van mij langs de route staan om me aan te moedigen.'

Anderen lazen ook: Niels (11) loopt berg op tegen kanker: 'Ik ga wel zweten'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook