Foto: Djara

Darja (11) liep de Vierdaagse: 'Ik moest even huilen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Meer dan veertigduizend mensen liepen deze week de Nijmeegse Vierdaagse. Darja (11) uit Nijmegen was de jongste deelnemer en liep mee van het begin tot het eind. 

Darja heeft vier dagen lang 30 kilometer per dag gelopen. 'Het ging goed, maar ik had wel last van mijn voeten, mijn benen en de warmte.' Dat merkte ze vooral aan het einde van de dag: 'Toen ik vandaag over de finish kwam in alle drukte en met al mijn spullen had ik het wel gehad. Ik vond de ballonnen, knuffels en vlaggen opeens te veel en daardoor moest ik even huilen.' Verder vond ze het erg leuk. Overal was muziek en stonden mensen langs de kant om aan te moedigen. 'Het was vooral leuk dat ik alle kinderen langs de weg een high five gaf', zegt ze. 

Vroeg opstaan

Van tevoren zag ze wel een beetje op tegen het vroege opstaan, vertelde ze vorige week aan Kidsweek. Maar dat viel haar erg mee. 'Dat ging heel goed! Gisteren en vandaag was ik zelfs voor de wekker van vijf uur wakker.' Darja vertelde ook dat ze vooral veel wilde kletsen met haar moeder tijdens het lopen. 'Dat deden we toch minder dan tijdens het trainen. Als we praatten, dan ging het vaak over mensen die aan de kant stonden.'

Met z'n allen

Darja vond het zo leuk om mee te doen, dat ze nog wel eens mee wil lopen: 'Over twee jaar wordt mijn zusje Tirsa twaalf en dan willen we met zijn vieren gaan lopen: mama, papa, Tirsa en ik.'

Anderen lazen ook: Darja (11) is de jongste Vierdaagse-loper.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook