ANP - Duncan Laurence

Dat is één: Duncan door naar Songfestival-finale

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Hoera! Duncan Laurence is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. De zanger van Arcade kreeg gisteravond genoeg stemmen in de tweede halve finale.

Behalve Nederland, hebben ook Noord-Macedonië, Albanië, Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en Malta een ticket voor de finale weten te bemachtigen.

Grootste kanshebber

Of 'onze' Duncan op het nippertje of met twee vingers in z'n neus door is, werd niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk het laatste, als we de kenners moeten geloven. Al weken wordt de 25-jarige zanger gezien als grootste kanshebber voor de eindoverwinning in Tel Aviv. Of hij zaterdag ook echt de meeste punten krijgt, is natuurlijk nog even afwachten.

26 landen in de finale

Aan het Eurovisie Songfestival doen in totaal 41 landen mee. Zes daarvan kregen een finaleticket cadeau. Dat zijn de vijf landen die het meest meebetalen (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Verenigd Koninkrijk) en ook gastland Israël hoefde zich niet te bewijzen. In twee halve finales streden de andere 35 landen deze week voor een plek in de finale. In totaal strijden zaterdag 26 landen om de winst.

Anderen lazen ook: De 7 grootste Songfestival-concurrenten van Duncan (via 7Days) of: Doe de Kidsweek Eurovisie Songfestival Quiz!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook