David en Daniël blijven tóch

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

‘Eén, twee, drie vier: David en Daniël blijven hier!’ Dat riepen tweeduizend mensen vorig jaar, op een plein in Baarn. Ze waren boos omdat de broertjes David (11) en Daniël (10) naar Rusland moesten verhuizen. Deze week kwam de burgemeester van Baarn met goed nieuws: de jongens mogen tóch blijven! 

De moeder van David en Daniël is Russisch. Hun vader komt uit Georgië. Lang geleden kwamen ze naar Nederland, voordat ze kinderen kregen. ‘Wij zijn hier geboren’, vertelde David vorig jaar aan Kidsweek. ‘We hebben Rusland en Georgië nog nooit gezien.’ Maar hun ouders kregen hier geen asiel. En omdat ze niet gevlucht zijn voor een oorlog, wilde de regering geen uitzondering maken voor het hele gezin. En dus kregen de broertjes vorig jaar te horen dat ze weg moesten uit Nederland.

Baarn is boos
Veel klas- én dorpsgenoten waren het daar niet mee eens. De Facebook-pagina David en Daniel blijven hier werd opgericht. Dat heeft geholpen. Deze week kregen de broers te horen dat ze tóch mogen blijven! Dat twitterde de burgemeester. 

Foto: Twitter

Bekijk meer over dit onderwerp: 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog lol Blij lolliger Juichen lolligst

ik vind het fijn dat ze mogen blijven en ik ben heel blij voor ze ik vind namelijk dat als je in nederland komt dat er gewoon mag blijven wonnen groetjes jamian

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.