Prosthetic Arm With Lego

David maakt eigen Lego-arm

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Veel kinderen spelen met Lego, maar David (19) uit Spanje doet er heel iets anders mee. Hij maakt er speciale hulpstukken van.

David heeft syndroom van Poland en is geboren met één gewone en één onvolgroeide arm. 'Als kind speelde ik altijd met Lego. Ik maakte auto's, vliegtuigen en motors. En nu heb ik een arm gemaakt', zegt hij in een video op YouTube. David kan er van alles mee: een deur openmaken tot sport-oefeningen.

Twee handen

De eerste Lego-arm maakte de Spanjaard toen-ie negen jaar was. 'Als kind voelde ik me altijd erg ongemakkelijk in het bijzijn van andere jongens, omdat ik anders was', zo zegt hij tegen de NOS. 'Ik wilde mezelf in de spiegel zien zoals ik andere jongens ook zie. Met twee handen.'

Anderen helpen

David heeft de afgelopen jaren al vier verschillende Lego-armen gemaakt. Zijn droom is om later ook hulpstukken te maken voor mensen die geen echte kunnen betalen. 'Als het kan, zou ik de protheses gratis willen geven zodat ze zich ook een normaal persoon kunnen voelen.'

Anderen lazen ook: Lego-varianten van bekende kunstwerken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps