ballenjongen voetbal bal

De 4 meest bijzondere ballenjongens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Ze kunnen je helpen winnen maar ook verliezen: ballenjongens. Bij bijvoorbeeld voetbal en tennis staan ze langs het veld om de bal zo snel mogelijk weer in het spel te brengen. De volgende vier ballenjongens doen dat wel héél goed, of toch niet...

1.Lars (9) helpt z’n ploeg aan een doelpunt

Deze week kwam ballenjongen Lars in het nieuws. Hij stond langs de lijn tijdens een Eredivisie-wedstrijd van zijn favoriete club VVV-Venlo tegen FC Utrecht. Toen de bal over de lijn ging, was Lars er als de kippen bij om een nieuwe bal aan een VVV-speler te geven. Bij FC Utrecht hadden ze dat helemaal niet door, waardoor VVV uiteindelijk de 1-0 maakte. Lars was de grote held dus. Hij kreeg zelfs een duimpje van VVV-speler Roel Janssen.

2. Stephan (12) helpt keeper een penalty te stoppen

Een paar jaar geleden was de Australische Stephan de grote held van China. Hij was ballenjongen tijdens een wedstrijd tussen China en Saudi-Arabië. De Chinezen kregen een penalty tegen. De keeper besloot Stephan, die achter de goal stond, om advies te vragen. Hij wees naar links en daar schoot ook de spits van Saudi-Arabië. Gelukkig luisterde de keeper van China dus naar Stephan, want hij hield de penalty tegen. Uiteindelijk won China met 1-0.

3. Charlie krijgt een schop van een wereldster

Charlie (17) uit Engeland haalde werkelijk alles uit de kast om zijn ploeg te laten winnen. De ballenjongen stond bij de wedstrijd tussen twee Engelse clubs langs de lijn. Topclub Chelsea stond in de beker met 2-0 achter tegen laagvlieger Swansea. De wedstrijd was daarnaast bijna afgelopen. Daarom besloot Charlie om een beetje tijd te rekken. Hij moest de bal geven aan Eden Hazard van Chelsea, maar deed dat niet. Hij ging zelfs op de bal liggen zodat Hazard hem niet kon pakken, waarna de Chelsea-speler hem een schop gaf. Ondanks dat Charlie zich een beetje aanstelde, kreeg Hazard een rode kaart. Swansea won de wedstrijd uiteindelijk en ging naar de finale van de beker. 

4. Ballenjongen mag tennissen met een prof

Niet alleen in het voetbal spelen ballenjongens een belangrijke rol. Ook bij tennis dragen de jongens langs de lijn hun steentje bij. De ballenjongen bij een wedstrijd van Zwitserse toptennisser Stan Wawrinka had wel heel veel geluk. De tegenstander van de Zwitser moest gemasseerd worden door een blessure. In de tussentijd speelde Wawrinka een potje tegen de ballenjongen om een beetje in beweging te blijven.

Anderen lazen ook: Ballenjongen speelt met tennistopper.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps