Pokémon Go

De 5 leukste Augmented Reality-games

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Augmented Reality-games? Wat zijn dat? Nou, spelletjes die je speelt in de echte wereld. Denk aan bijvoorbeeld Pokémon Go. De Pokémon komen tevoorschijn in je achtertuin en het treinstation is ineens een gym. Deze week hintte Minecraft dat het ook zo’n soort spel gaat uitbrengen. 17 mei weten we meer over de nieuwe Minecraft-game. Tot die tijd kun je je vermaken met deze vijf Augmented Reality-spellen voor op je telefoon.

Pokemon Go

Het bekendste AR-spel is natuurlijk Pokémon Go. Daarin ben je een Pokémontrainer met als doel om alle Pokémon te vangen die er bestaan. Dat doe je door ze te zoeken in jouw stad of dorp. Als je met je telefoon rondkijkt, lijkt het door AR dus net of de Pokémon voor je op de stoep staan. Je kunt in Pokémon Go trouwens niet alleen Pokémon vangen. Je kunt ze ook ruilen, trainen, met ze vechten tegen andere trainers en gyms verslaan. Gotta catch them all!

Jurassic World Alive

In Jurassic World Alive worden de Pokémon ingeruild voor dinosauriërs. Ze lopen overal in de stad rond. Stegosaurussen, Velociraptors en de gevreesde T-rex. Jouw doel is om ze allemaal te vangen. Vervolgens kun je de dino’s ook trainen en met ze vechten tegen andere spelers.

Angry Birds AR: Isle of Pigs

De derde game die je eens moet uitproberen, is Angry Birds AR: Isle of Pigs. Zit je je een beetje te vervelen bij de tandarts? Dan is dit spel ideaal! De game scant je omgeving. Als hij iets plats gevonden heeft, zoals een bureau, dan kun je daar een potje Angry Birds op spelen. Je vuurt de vogels vanaf je telefoon en knalt zo de toren op je bureau kapot. Aanvallen!

Ghostbusters World

In Ghostbusters World is de hele stad overgenomen door spoken. Gelukkig ben jij lid van het Ghostbusters-team. Samen met jouw eigen digitale stofzuiger speur je alle spoken op. Je kunt er honderden verzamelen in dit spel. Help jij de Ghostbusters om jouw stad veiliger te maken?

Harry Potter: Wizards Unite

De gloednieuwe AR-game van Harry Potter moet nog uitkomen in Nederland. In Australië en Nieuw-Zeeland is de game wel sinds vorige week te spelen. In Harry Potter: Wizards Unite ben je zelf een tovenaar. Je hebt de opdracht gekregen van het ministerie om alle betoverde wezens op te sporen in de mensenwereld. De ‘normale mensen’ mogen die beesten namelijk niet ontdekken! In het spel moet je veel ontdekken, los je mysteries op en leer je ook nog eens toverspreuken. Net alsof je al je hele leven op Zweinstein zit!

Anderen lazen ook: Opa speelt Pokémon Go op 15 telefoons.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps