Pokemon Go

De 5 verbeteringen in Pokémon GO

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Als je Pokémon GO-speelt, dan weet je dat er best irritante dingen in het spel zitten. Pokémons die je niet kunt vinden terwijl ze volgens je 'radar’ toch echt in de buurt moeten zijn, bijvoorbeeld. Of pokéballen die snel op zijn omdat je niet recht kunt mikken. De makers van het spel hebben een heleboel verbeterd en brachten vannacht een update uit. De vijf belangrijkste verbeteringen op een rijtje.

1. Voetstapjes worden grassprietjes
In een eerste versie van het spel kon je met 1, 2 of 3 voetstapjes zien hoe dichtbij Pokémons waren, maar dat werkte niet altijd goed. Daarom werd dat in een update geschrapt. In deze versie kun je wel weer zien welke Pokémon in de buurt zijn gespot, maar helaas niet hoe die ver precies zijn. Ze hebben ook geen voetstapjes meer om zich heen, maar grassprietjes.

De makers zijn wel bezig met een nieuwe functie. Binnenkort moet je bij het aanklikken van een Pokémon op je radar een foto zien van de Pokéstop waar dat wezentje het dichtst bij zit. Dat handigheidje zit nog in de testfase. Voorlopig kunnen alleen sommige Amerikaanse spelers er gebruik van maken.

grassprietjes

 

2. Niet te snel
In het spel krijg je nu ook een waarschuwing als je harder dan 25 kilometer per uur gaat. Je moet dan eerst verklaren dat je niet zelf aan het autorijden bent. Op de achterbank, of in de trein, kun je nog wel steeds Pokémons vangen, maar eieren uitbroeden lukt niet als het spel denkt dat je niet aan het lopen bent.

niet te snel

3. Minder snel leeg
Pokémon GO is nogal een batterijleegzuig-spel. Maar via de instellingen van de app kun je nu een ‘batterysaver’ instellen. Hiermee zorg je ervoor dat de app je telefoonaccu iets minder snel leegzuigt.

4. Beter gooien
Het gooien met een pokéball gaat in deze update iets vloeiender. Voor veel spelers was het irritant dat, zeker in hogere levels, de ballen bij het gooien wel erg ver afweken. Dat is nu iets makkelijker geworden. Het lijkt er wel op dat Pokémons weliswaar iets makkelijker te vangen zijn, maar wel iets vaker dan eerst weer uit de bal ontsnappen.

bal gooien

5. Naam veranderen
Had je de eerste keer dat je het spel speelde per ongeluk een stomme naam verzonnen voor je trainer? Dan had je pech, want veranderen kon niet. In de nieuwe versie is het wel mogelijk om een nieuwe naam te kiezen. Maar denk goed na voor je iets kiest: je kunt maar één keer veranderen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik wil het ook spelen maar het kan niet op de teblet

dat kan wel Elena

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.