Kalender

De 9 meest gekke dagen van…

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Gefeliciteerd! Vandaag is het Bitcoin pizzadag. Op Kidsweek.nl en in Kidsweek zie je vast wel vaker artikelen over 'dagen van'. Maar sommigen zijn zo gek dat ze onze site niet halen. Nou, vandaag wel!

1. Bitcoin pizzadag

Bitcoin en pizza klinken als een rare combinatie, toch? Maar deze dag is ontstaan doordat op 22 mei 2010 iemand voor het eerst bitcoins gebruikte om iets mee te kopen. En niet zomaar iets. Pizza!

2. CAPSLOCKDAG

MEESTAL WORDT HET IRRITANT GEVONDEN ALS JE IN CAPSLOCK TYPT. TOCH ZIJN ER ZOVEEL MENSEN DIE DIT VOOR EEN DAG WILLEN DOEN DAT ER TWEE DAGEN TOT CAPSLOCKDAG ZIJN UITGEROEPEN: 28 JUNI EN 22 OKTOBER.

3. Dag van rare loopjes

Op 7 januari is de Internationale Dag van rare loopjes. Veel volwassenen denken dan gelijk aan een filmpje van een Engelse grappenmaker over het ministerie van rare loopjes. Hieronder kun je in een Engels filmpje zien hoe ze daar lopen.

4. Denkdag

Denk je ook niet dat een denkdag slecht bedacht is omdat we altijd al denken? Dat denken wij ook! Toch wordt deze dag elk jaar op 22 februari gevierd.

5. Dag van het naakt-tuinieren

Een tuinierdag was best een leuk idee geweest. Maar waarschijnlijk doen er niet veel mensen op 1 mei mee aan de dag van het naakt-tuinieren.

6. Spijbeldag voor volwassenen

Het mag eigenlijk niet, maar kinderen spijbelen weleens van school. Volwassenen doen dat vrijwel nooit. Nou, op 7 juni mag het een keer wel! Dan mogen je ouders zich nog lekker een keer omdraaien als de wekker gaat.

7. Praat-als-een-piraat-dag

Misschien wel een van de grappigste dagen: 19 september. Het is de bedoeling dat je op deze dag zoveel mogelijk als een piraat praat. Lukt het al een beetje? Arggg!

8. Hallo-dag

Op 21 november is het de bedoeling dat je tegen minimaal 10 mensen 'hallo' zegt. Eigenlijk klinkt dat wel aardig en is deze dag zo gek nog niet.

9. Sint Pannekoek

Deze dag is een uit de hand gelopen grap van de strip Jan, Jans en de kinderen. Elk jaar is er weer een groep mensen die op 29 november een pannenkoek op zijn hoofd legt en er een selfie van maakt.

Anderen lazen ook: Vijf dingen die je vast nog niet wist over Roald Dahl.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook