Foto: ANP

De aarde b-b-beefde in Griekenland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Griekenland is donderdagnacht getroffen door een zware aardbeving. Vooral op het eiland Zakynthos was de beving goed te voelen. 'Maar' drie mensen raakten gewond en verdere schade valt mee.

Griekenland werd getroffen door een zware beving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Op het eiland Zakynthos was dat het beste te voelen. Veel mensen schrokken wakker en vluchtten naar parken in de buurt. Drie mensen zijn daar naar het ziekenhuis gebracht. De trillingen werden ook gevoeld in de omliggende landen Italië, Libië, Malta en Albanië.

Weinig schade

Door de beving viel de stroom op het eiland uit. Volgens lokale media is er vooral schade in de haven (zoals je ziet op de foto hierboven) en aan oude panden uit de vijftiende eeuw, zoals een klooster. Verder valt de schade mee. Kinderen hoeven vandaag niet naar school, omdat de scholen eerst gecontroleerd moeten worden of ze nog sterk genoeg zijn.

Aardplaten

Er komen vaker aardbevingen voor in Griekenland. Dat komt door de ligging van het land. Het ligt precies op de grens van twee aardplaten (een soort puzzelstukjes waar de aardkorst uit is opgebouwd). Als die platen tegen elkaar aan schuiven beeft de aarde. 

Anderen lazen ook: Een hele hoop scheepswrakken gevonden in Griekenland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is echt een mega scheur. Op de foto Oeps

Wat een leuke site (Of nee toch nie)

ik vind het helemaal top. leuke site ga zo door!

het is je niffauw in de building

Welke aardplaten komt dat dan?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.