Luke is de tweede van links

De Boekenbus rijdt door Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Tijdens de Stemweken van de Kinderjury rijdt er een Boekenbus door Nederland. Vorige week stopte die bij de Montessorischool Jan Vermeer in Delft. Aan boord de BiebBoys én een heleboel boeken.

De BiebBoys hebben er zin in. Vanuit de bus maken ze groep 5 enthousiast om te stemmen. Maar op welk boek dan? Dat kunnen de kinderen gaan ontdekken in drie spellen. Juichend gaan ze op weg. Het eerste spel is een ‘silent disco’. Met een koptelefoon op luisteren de leerlingen naar drie fragmenten. Daarna mogen ze raden uit welk boek die komen. Het tweede spel is een soort doolhof. Door steeds te kiezen uit de bordjes op het schoolplein kom je uit bij boeken die helemaal passen bij jouw smaak. 

Medaille 

Het laatste spel staat in de bus. Er zijn tien kijkdozen die elk bij een boek horen. De tv-kamer hoort natuurlijk bij Bob Popcorn. Maar het oerwoud? Dat is moeilijker te plaatsen, want er zijn meer boeken waar een bos in voorkomt. In het eindspel wordt het spannend. De BiebBoys schudden moeilijke boekenvragen uit hun mouw. Op het laatst blijven er drie kandidaten over. Luke (8 jaar) heeft alle antwoorden goed en wint een medaille. Stralend wordt ze op een bankje gehesen. Weet zij al op welk boek ze gaat stemmen? ‘Op De regels van Floor, wat dat is supergrappig en superleuk.’

Stem je ook mee voor de Kinderjury? Kijk dan op www.kinderjury.nl

 

Anderen lazen ook: Deze boeken wonnen de Kinderjury-prijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook