Foto: AP

De Diepte van S10 door het dak op Spotify

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Diepte van S10 is een echt succesnummer. Veel mensen willen dat nummer na haar deelname aan het Eurovisie Songfestival nog eens luisteren. Het liedje is het eerste Nederlandstalige nummer dat in 24 uur meer dan een miljoen keer werd geluisterd op Spotify.

S10 viel tijdens de finale net buiten de top 10: ze werd elfde. Toch zijn veel mensen heel enthousiast over haar nummer. Dat was al zo in de dagen voor de finale. Tussen haar optreden op 7 mei en de dag na de finale op 15 mei werd het liedje dubbel zo vaak geluisterd dan de dagen daarvoor. Op de dag van de finale was dat zelfs negen keer zo vaak.

Nog meer liedjes

De Diepte is niet het enige Songfestival-nummer dat populair is op Spotify. Ook van andere deelnemers schoten de cijfers door het dak. Vooral het feestnummer Trenulețul (de trein) van Moldavië blijkt razendpopulair: dat liedje werd op de finaledag zelfs 39 keer vaker geluisterd. Winnaar Oekraïne deed het ook goed: naar dat nummer werd meer dan vijf keer zo vaak geluisterd.

Hieronder kun je De Diepte van S10 zelf nog eens luisteren.

Anderen lazen ook: Tien dingen die je vast nog niet wist over S10.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook